Energie

Electrica afişează cea mai severă depreciere din indicele BET luni dimineaţă pe cel mai mare rulaj de la bursă. Scăderea, reacţie la decizia Concurenţei

Electrica afişează cea mai severă depreciere din...

Autor: Liviu Popescu

08.01.2018, 12:14 696

Acţiunile distribuitorului de electricitate Electrica (EL) se tranzacţionează luni (12:00) la preţul de 11,42 lei pe acţiune, minus 1,55% faţă de şedinţa precedentă pe cel mai mare rulaj de tranzacţionare de la bursă, potrivit datelor BVB.

La ora redactării acestei ştiri rulajul cu acţiuni Electrica era de 676.000 de lei în 76 de tranzacţii. Spre comparaţie locul doi era ocupat de SIF2 cu un rulaj de 268.000 de lei. Pe partea de scăderi din BET locul doi era ocupat de Petrom (minus 1%).

Consiliul Concurenţei, organism autonom care are drept scop protecţia, menţinerea şi stimularea concurenţei şi a unui mendiu concurenţial normal, a amendat distribuitorul de electricitate Electrica (EL) cu 10,8 milioane de lei, echivalentul a aproape 3% din cifra de afaceri realizată pe anul 2016, în timp ce în cazul companiei Electromagnetica Bucureşti (ELMA) amenda a fost de 10 mil. lei, adică 4,23% din rulajul pe 2016, potrivit raportărilor trimise vineri de cele două companii la bursă.

Electromagnetica se ocupă cu activităţi de producţie şi servicii în domeniul energiei electrice şi al iluminatului cu LED.

Interesant este că în cazul Electrica anunţul a fost făcut la bursă după închiderea şedinţei de tranzacţionare, în timp ce în cazul Electromagnetica acesta era public la bursă încă de la ora 8:40. Acţiunile EL au închis vineri în scădere cu 1%, în timp ce ale Electromagnetica s-au depreciat cu 10% pe un rulaj de 41.700 de lei.

Astăzi la ora redactării acestei ştiri acţiunile Electromagnetica se apreciau cu 5,9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO