Electrica îşi caută consultant pentru a putea participa la achiziţia unor foste filiale de la italienii de la Enel

16 sep 2014 Autor: Roxana Petrescu

Ioan Roşca, directorul general al Electrica (simbol bursier EL), a cumpărat acţiuni de 47.000 de euro după listarea pe bursă a companiei. Roşca a achiziţionat un număr de 17.546 de titluri Electrica, prin două tranzacţii separate, plătind în total în jur de 207.000 lei, arată raportările transmise Bursei de la Bucureşti.

Electrica, cea mai mare companie de distribuţie şi furnizare a energiei electrice în care statul român deţine 48,7% din acţiuni, îşi caută oficial consultant în vederea participării la achiziţia unor foste filiale scoase acum la vânzare de italienii de la Enel.

WikiZF: Profilul companiei Electrica

Informaţia vine în contextul în care, în urmă cu o lună, Răzvan Nicolescu, ministrul pentru energie, spunea că nu exclude să existe oferte pentru una sau două distribuţii din partea unor companii la care statul este acţionar.

În iulie, italienii de la Enel, care prin intermediul proceselor de privatizare au devenit cel mai mare distribuitor privat de energie din România, cu o bază de clienţi de 2,36 milioane de consumatori, un business de peste un miliard de euro şi un profit operaţional de 289 de milioane de euro, au anunţat că vor să iasă  de pe piaţa locală într-un efort de a-şi reduce datoriile la nivel de grup.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.09.2014

 
Cuvinte cheie:
enel
, electrica
, achizitie
, consultant
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide