Energie

Electricienii de la Distribuţie Oltenia vor schimba foile şi pixul cu tablete în următorii doi ani

Electricienii de la Distribuţie Oltenia vor schimba...

Autor: Cristina Cazacu

23.02.2017, 19:34 958

Miron Albă, directorul Direcţiei Strategie Dezvoltare Active a societăţii Distribuţie Oltenia a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, la Piteşti, că eficienţa companiei va creşte cu 15 – 25 la sută.

„Noi targetăm o îmbunătăţire a eficienţei companiei noastre cu 15-25 la sută. Implementarea va fi la sfârşitul anului acesta, începutul anului viitor, de va face gradual cu un proiect pilot, urmând ca până la finele lui 2018 să se extindă pe toată suprafaţa Distribuţie Oltenia, în cele 7 judeţe. Obligatoriu, de anul viitor toţi electricienii vor merge în teren cu tabletele. Vor renunţa la hârtiile pe care sunt acum nevoiţi să le poarte după ei", a declarat Miron Albă, directorul Direcţiei Strategie Dezvoltare Active din cadrul Distribuţie Oltenia.

Potrivit aceleiaşi surse, primii care vor beneficia de tablete vor fi 50 de electricieni din judeţul Olt, care împărţiţi în echipe de câte doi, li se vor distribui, anul acesta, 25 de tablete.

Purtătorul de cuvânt al Distribuţie Oltenia, Roxana Mărgineanu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că, momentan, niciun electrician nu merge în teren cu tableta.

"Vom avea un proiect nou, mai amplu care prevede şi aceste dotări. Sunt electricieni ai prestatorilor externi care folosesc acest tip de dispozitiv pentru înregistrarea indexului contorului în momentul în care fac citirile şi alte verificări", a declarat Mărgineanu.


Înainte ca tabletele să înlocuiască pixul şi hârtia, toţi electricienii vor fi bine instruiţi, au mai spus reprezentanţii Distribuţie Oltenia.

Mass-media a fost invitată, joi, la sediul Distribuţie Oltenia şi la Dispeceratul din Piteşti, iar ulterior a avut loc o vizită la Staţia modernizată de transformare 110/20kV de la Mioveni, unde conducerea a vorbit despre proiectele companiei, vineri urmând să aibă loc inaugurarea laboratorului electric din cadrul Colegiului Tehnic Energetic Craiova, modernizat de către Distribuţie Oltenia, în cadrul proiectului Ucenic Electrician.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO