Energie

Energy Holding, pe cale să obţină menţinerea contractului cu Hidroelectrica, minus 3 ani

Autor: Roxana Petrescu

24.07.2012, 00:07 629

Negocierile dintre Hidroelectrica şi Energy Holding, compania care are al doilea cel mai mare contract de achiziţie de energie cu producătorul de stat, după Alro, erau încă în curs de desfăşurare în cursul zilei de ieri, urmând ca azi să aibă loc discuţia finală.

Reprezentanţii Hidroelectrica spun că există un acord al păr­ţilor asupra preţului, dar că intenţia statului este ca durata contractului să fie redusă cu trei ani.

Contractul dintre Hidroelectirca şi Energy Holding a fost semnat la începutul anului 2004, pe o perioadă de zece ani, pentru ca la finalul lui 2009, printr-un act adiţional, durata acestuia să se prelungească până în anul 2018. "Discuţiile continuă şi acum (ieri, în cursul după-amiezii - n.red.). Mâine (azi - n.red.) vom avea discuţia finală cu Energy Holding. Am reuşit să ne înţelegem asupra pre­ţu­lui, dar noi vrem reducerea perioadei con­trac­tului cu trei ani de zile. Dacă nu acceptă această condiţie a noas­tră, contractul va fi denunţat", a spus Remus Borza, avocatul care controlează Euro Insol, firma desemnată ca administrator judiciar al Hidroelectrica după intrarea în insolvenţă.

Energy Holding cumpără acum curentul hidro al 130 de lei pe MWh. Pe piaţă preţul a depăşit pragul de 220 de lei pe MWh.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO