Energie

Eric Stab, presedinte & CEO Engie Romania: Cred că preţul la gaze o să rămână la nivelul actual deocamdată

Eric Stab, presedinte & CEO Engie Romania: Cred că...

Autor: Roxana Rosu

19.02.2018, 10:53 394

Preţurile la gaze din producţia locală au crescut din aprilie anul trecut,s-au aliniat la pieţele internaţionale, şi sunt acum undeva la 90 leiMWh, nivel la care cred că vor rămâne deocamdată, a declarat Eric Stab, presedinte & CEO Engie Romania la ZF Power Summit .

"Anul trecut, din aprilie preţurile la producţia locală de gaze au crescut şi s-au aliniat la pieţele internaţionale. Suntem acum la circa 90 lei/ MWh. Evoluţia preţurilor depind şi de vreme, ne aşteptăm ca ele să rămână pe aici, la 90 lei/MWh şi apoi să mai scadă. Ştiam că trebuie să dezvoltăm piaţa de wholesale în România. Dacă se ia ca referinţă preţul de pe piaţa de gaze austriacă  face ca şi  redevenţele să fie plătite la preţul de pe piaţa austriacă. Este un preţ sensibil la creşteri bruşte". 

Alte declaraţii: 

Este o schimbare de paradigmă în piaţa energiei şi companiile trebuie să se adapteze. Tot mai mulţi clienţi sunt interesaţi de panourile fotovoltaice şi preţul lor a scăzut. Trebuie combinată cu altă sursă de energie, ca bateriile, iar preţul lor a scăzut de asemenea de 4 ori în ultimii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO