Energie

Exploatarea celor 200 mld. mc de gaz din Marea Neagră va fi supravegheată de un şef serviciu de la Conversmin, un pensionar MAI şi soţul consilierei primarului Bucureştiului, Gabriela Firea

Gazul din Marea Neagră riscă să devină un subiect controversat în contextul în care informaţiile pe această temă au de cele mai multe ori un caracter confidenţial.

Gazul din Marea Neagră riscă să devină un subiect controversat în contextul în care informaţiile pe această temă au de cele mai multe ori un caracter confidenţial.

Autor: Roxana Petrescu

05.03.2018, 00:08 2228

♦ Din 2017, guvernul României a pus pe picioare o autoritate care va reglementa operaţiunile de explorare şi exploatare de resurse energetice din Marea Neagră, aşa-numite offshore - ACROPO. Din conducere fac parte un fost director de la Conversmin, companie pe pierderi, soţul preşedintei de CA al RATB, cu activităţi în primăriile Bucureştiului şi Voluntariului, conduse de cuplul Firea-Pandele, şi un pensionar din Ministerul Afacerilor Interne ♦ Indexarea preţului gazelor din producţia internă la platforma de trading de la Viena este o victorie importantă pentru proprietarii de licenţe de explorare din Marea Neagră, mişcarea punând practic semnul egalităţii între gazul rusesc şi cel românesc ♦ Numele celor două companii maghiare care au câştigat capacitatea de transport pe conducta BRUA pe direcţia România-Ungaria timp de 15 ani este secret. Transgaz spune că este confidenţială inclusiv informaţia legată de numărul participanţilor la licitaţie.

Regulamentul de organizare pentru una dintre cele mai importante autorităţi de regle­mentare din domeniul ener­giei a fost publicat anul trecut, conducerea aces­teia fiind numită tot spre sfârşitul lui 2017. Este vorba despre Auto­ritatea Competentă de Reglementare a Ope­ra­ţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO), entitate care repre­zintă implementarea pe plan local a unei direc­tive europene privind siguranţa ope­raţiunilor petroliere offshore. ACROPO este o entitate subordonată guvernului în­fiin­ţată prin Legea 156/2016 privind si­guranţa operaţiunilor offshore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO