Energie

Felician Dragu, Lukoil Lubricants: Producătorii de maşini dezvoltă motoare sofisticate, care ne obligă să ne repliem

Felician Dragu, ad­mi­nistrator Lukoil Lubricants East Europe.

Felician Dragu, ad­mi­nistrator Lukoil Lubricants East Europe.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.04.2017, 00:06 425

Lukoil Lubricants East Europe, com­pa­nia locală a grupului petrolier rusesc Lukoil, spe­cializată în producţia şi comercializarea de lubrifianţi, a încheiat anul trecut cu afaceri de 30 de mi­lioa­ne de euro pe piaţa locală, în creştere cu circa 50% faţă de 2015.

„Anul trecut profitul operaţional a fost de două milioane de dolari, însă profitul net a fost aproape de zero, din cauza ratelor de schimb, deoarece toate materiile prime cu care producem uleiurile sunt venite din im­port şi am avut un impact negativ din dife­ren­ţele de curs valutar. Pentru 2017 ne-am pro­pus să realizăm un profit operaţional de 2,6 milioane de dolari şi un profit net de un mi­lion de dolari“, spune Felician Dragu, ad­mi­nistrator Lukoil Lubricants East Europe.

În ultimii zece ani, compania a investit peste 11 mil. euro în extindere şi dez­vol­tare în România. Producătorul are o fa­brică la Plo­ieşti, unde realizează uleiuri de motor Pre­mium Lukoil Genesis în bidoane mici. Capa­cita­tea de producţie în fabrica de la Ploieşti este de până la 40.000 de tone, mai mult decât volumul total pe care l-a vândut com­pania anul trecut, de 27.000 de tone. În Ploieşti, se produc peste 300 de sortimente de uleiuri, dintr-o gamă de 2.500 de sortimente în total.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO