Energie

Gaz Sud, compania miliardarului ceh Petr Kellner, estimează afaceri de 35 mil. euro după preluarea Petrom Distribuţie Gaze

Alexandru Bucşă a preluat conducerea Gaz Sud la final de 2011, înainte ocupând funcţia de director financiar al Oltchim

Alexandru Bucşă a preluat conducerea Gaz Sud la final de 2011, înainte ocupând funcţia de director financiar al Oltchim

Autor: Roxana Petrescu

13.12.2013, 00:06 274
Gaz Sud, companie de distribuţie a gazelor controlată de fondul ceh de investiţii PPF Investiments, în spatele căruia se află miliardarul Petr Kellner, crede că va ajunge anul viitor la un busi­ness de 35 mil. euro după fina­lizarea preluării Petrom Distribuţie Gaze, redenumită acum Premier Energy.
 
Ca strategie de creştere, dincolo de o posibilă altă achiziţie, reprezentanţii companiei spun că se uită la întărirea poziţiei în sectorul comerţului cu gaze, dar şi intarea pe piaţa furnizării de energie.
 
„Tendinţa este să ai un pachet complet de utilităţi, format din energie şi gaze naturale. Anul viitor vrem să intrăm cu furnizarea de gaze naturale şi către clienţii care sunt conectaţi la reţeaua de distribuţie în alte zone decât cele deservite de noi. Bineînţeles, ne vom îndrepta spre liga noastră de clienţi, spre acele companii de talie mică sau medie care nu sunt interesante pentru marii jucători. În plus, liberalizarea pieţei va crea o oportunitate, dar şi un risc de neplată“, explică Alexandru Bucşă, directorul general al grupului de firme Gaz Sud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO