Energie

Gazprom vrea 50 de benzinării în România după ce prima unitate a fost deschisă în ajunul Crăciunului la Sibiu

Gazprom vrea 50 de benzinării în România după ce...

Autor: Roxana Petrescu

27.12.2012, 13:45 3075

Gazprom, cel mai mare producător de gaze din lume, vrea până la finalul anului viitor 50 de benzinării în România, după ce compania a anunţat în ajunul Crăciunului deschiderea primului punct de alimentare de pe piaţa localăamplasat în Sibiu. Planurile iniţiale ale Gazprom erau de a avea până la finele acestui an 40 de benzinării în România pentru ca în 2014 reţeaua să ajungă la 120 de puncte de alimentare. Benzinăriile Gazprom deschise în România vor fi administrate de NIS, grupul petrolier sârbesc controlat tot de grupul rusesc.

“România este cea de-a doua piaţă europeană în care benzinăriile Gazprom au intrat în funcţiune. Pe 19 decembrie prima benzinărie Gazprom a fost deschisă în Serbia. Dezvoltarea pe segmentul de retail sub acest brand este planificată inclusiv pentru Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina. Până la finalul anului 2013, reţeaua de benzinării a Gazprom în Balcani va ajunge la aproximativ 100 de benzinării”, au declarat reprezentanţii Gazprom.

Potrivit acestora, benzinăriile vor activa pe segmentul premium al pieţei şi vor avea magazine, restaurante, cafenele precum şi acces gratuit la internet.

“Dezvoltarea benzinăriilor Gazprom în Balcani este obiectivul nostru strategic. Ne propunem să ne extindem prezenţa în Serbia şi România iar pasul următor este să intrăm pe piaţa din Bulgaria. Sunt încrezător că în viitorul apropiat reţeaua de benzinării Gazprom va deveni o prezenţă răspândită în Balcani şi va prelua conducerea în piaţă”, a spus Alexander Dyukov, preşedintele consiliului de administraţie al Gazprom Neft.

Până în acest moment, Gazprom, prin intermediul NIS, a achiziţionat trei benziării particulare în România, dar de mai bine de un an de zile în piaţă circulă mai multe informaţii potrivit cărora ruşii ar fi cu ochii după o serie de benzinării controlate de Petrom. Informaţia a fost însă infirmată de către compania petrolieră locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO