Energie

Gerea despre Electrica şi fondurile atrase prin listare: Compania "doarme pe banii ăia"

Andrei Gerea

Andrei Gerea

Autor: Alina Oprea

05.10.2015, 13:34 779

"Ideea este că atunci când facem astfel de listări să nu le facem doar de dragul de a le face. Şi statul să aibă ceva de câştigat, să avem un preţ bun pe acţiunile pe care le vindem şi să folosim banii. Uitaţi-vă la Electrica, se stă de un an de zile, se doarme pe banii ăia, nu s-a făcut nimic. Eu mă gândesc că aceşti bani pot fi folosiţi în îmbunătăţirea sistemului, în performanţe, în smart-griduri, de exemplu, în investiţii strategice în regiune, nu să facem deal-uri cu acţionarii, să îi ajutăm să dea bine la Londra", a declarat luni Gerea.

El spune că esenţa acestor listări este asigurarea finanţărilor pentru investiţii.

"Vinzi pe bursă doar ca să asigurăm acolo piaţa şi prezenţa? Nu văd rostul. Capitalizezi dacă ai nevoie de bani. În momentul ăla te duci pe bursă şi spui: Vreau nişte bani. Aşa de ce să te duci pe bursă, doar aşa ca să îţi vinzi contorul? Eu ştiu, sunt angajamente, vrem să asigurăm transparenţa...", a spus ministrul Energiei.

Oferta de vânzare pe bursă a 51% din acţiunile Electrica a avut loc în iunie 2014, compania strângând din piaţă o sumă record, de aproape 2 miliarde de lei (443 milioane euro). Acţiunile companiei au fost listate în paralel la Bursa de Valori Bucureşti şi la cea de la Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO