Energie

​Gheorghe Ciubotaru, preşedinte Electroalfa: Strategia unei ţări pleacă de la strategia energetică

​Gheorghe Ciubotaru, preşedinte Electroalfa: Strategia...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

23.02.2016, 11:08 540

Mediul legislativ instabil din România este una dintre cauzele principale care au condus la prăbuşirea energiei verzi, este de părere Gheorghe Ciubotaru, preşedinte Electroalfa.

„Se spune că strategia unei ţări pleacă de la strategia energetică. Occidentul a investit foarte mult în energie regenerabilă, însă la noi impredictibilitatea legislativă a pus la pământ energia verde”, a spus Ciubotaru, prezent la evenimentul ZF Power Summit.

Alte declaraţii făcute de Gheorghe Ciubotaru:

Am construit o strategie până în 2020 şi am prevăzut o creştere foarte puternică a businessului. Până în 2020, creşterea pe piaţa internă va fi de maxim 20%, iar restul va veni de pe piaţa externă. Estimăm aproximativ 150 de milioane, din care 50 de milioane de pe piaţa externă.

Suntem prezenţi cu filiale în Africa, încercăm zona Iranului şi atacăm cu multă încredere Europa Occidentală, în special Germania.

Am investit sute de mii de euro în maşini pentru centrale fotovoltaice.

Datorită energiei regenerabile, preţul energiei va coborî foarte mult, la un preţ de 30 de euro. Cu centralele vechi, nu putem susţine un preţ al megawatt-ului competitiv, astfel încât să fim atractivi pentru marile investiţii.

Electroalfa se gândeşte la listare, dar abia după ce vom deveni un jucător regional. Anul viitor sub nicio formă, însă probabil că, începând cu 2018, vom aborda acest subiect. Vom decide dacă cea mai bună variantă e Bursa sau investitorul financiar sau investitorul strategic.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO