Energie

Grigorescu: Avem îngrijorări cu privire la stocurile de cărbune

Grigorescu: Avem îngrijorări cu privire la stocurile de...

Autor: Monica Moanea

27.11.2015, 17:55 607

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, prezent la comandamentul de iarnă, care a avut loc vineri dimineaţa la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a declarat că stocul de cărbune pentru sezonul rece, este îngrijorător şi că s-a ajuns aici pentru că nu s-au luat măsurile necesare în perioada anterioară.

"Avem însă un număr de îngijorări cu privirle la stocurile de cărbune, atât la Complexul Energetic Hunedoara cât şi la Complexul Energetic Oltenia, am avut întâlniri şi cu colegii din Hunedoara unde se află o situaţie puţin dificilă, există o serie de lucruri care nu s-au făcut în perioada anterioară şi am demarat măsuri urgente pentru a completa stocurile de cărbune pentru a asigura funcţionarea în condiţii de siguranţă", a precizat Grigorescu.

În ceea ce priveşte stocul de gaze şi de păcură, ministrul Energiei, a spus că este suficient pentru prognozele care s-au făcut pentru iarna care urmează. El a mai precizat că vor avea loc întruniri săptămânale ale comandamentului de iarnă din cadrul Ministerului Energiei, pentru a vedea unde va fi nevoie de intervenţii.

Pe de altă parte, ministrul Economiei şi vicepremierul, Costin Borc a declarat că sunt probleme în judeţul Constanţa, unde nu există deloc stocuri de sare pentru deszăpezire.

"O singură situaţie îngrijorătoare este la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţă, unde cantitatea comandată este zero şi unde cantitatea de sare este zero", a spus ministrul Economiei în cadrul comandamentului, iar premierul Dacian Cioloş a insista să se găsească o soluţie cât mai repede cu putinţă.

"Am înţeles că la Constanţa este o situaţie mai specială cu conturile blocate la Consiliul Judeţean, va trebui să vedem ce soluţie găsim", a mai menţionat Costin Borc.

În ceea ce priveşte transporturile, ministrul Dan Marian Costescu a declarat că gradul de contractare pentru deszăpezire a trecut de 80 la sută.

"Am crescut gradul de contractare la 88 la sută, de undeva de la 60 la sută, restul poate fi asigurat în acest moment în proporţie de aproape 20 la sută, cu utilajele din dotare a companiei. În acest moment pot să intervină 3.700 de angajaţi din care 2.800 proprii ai companiei ", a spus Dan Marian Costescu, ministrul Transporturilor.

Premierul Dacian Cioloş a cerut, în cadrul şedinţei de joi a Guvernului, organizarea unei reuniuni a Comandamentului de iarnă pentru a fi analizate pregătirile pentru sezonul rece.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO