Energie

Grigorescu: Vom promova în regim de urgenţă un Program de iarnă în domeniul energiei

Grigorescu: Vom promova în regim de urgenţă un Program...

Autor: Alina Oprea

27.11.2015, 17:04 323

"Ministerul Energiei gestionează un comandament de iarnă cu societăţile din coordonare sau din subordine, cu alţi operatori implicaţi în gestiunea reţelelor de distribuţie energie electrică, de gaz, cu societăţile din sistemul hidroenergetic, pentru a ne asigura că putem face faţă cu succes următoarelor luni. Regret că acest comandament l-am convocat eu pentru prima dată în acest sezon, la început de 1 decembrie. Ar fi fost probabil util ca acest comandament să fie convocat la începutul lunii octombrie. La acest moment nu avem un program de iarnă aprobat. Asta înseamnă un program care să identifice parametrii în care societăţile din domeniu trebuie să funcţioneze în această perioadă pentru a asigura continuitatea aprovizionării cu energie a României. Ar fi fost util ca acest program să fi fost aprobat încă de la începutul toamnei", a declarat Grigorescu într-o conferinţă de presă.

În ceea ce priveşte problemele dintre ELCEN, RADET şi Romgaz, Grigorescu a precizat că se va întâlni în perioada următoare cu toţi factorii implicaţi în alimentarea cu agent termic a Bucureştiului pentru a discuta despre măsuri concrete.

"Facem tot ceea ce depinde de Ministerul Energiei pentru ca în Bucureşti să existe căldură şi apă caldă. M-am întâlnit săptămâna trecută cu toţi factorii implicaţi în alimentarea cu agent termic a oraşului, cu colegii de la ELCEN, cu colegii de la RADET, cu colegii de la Romgaz şi cu cei de la Primăria Municipiului Bucureşti. Este o situaţie dificilă, am identificat o serie de soluţii, s-au făcut nişte paşi, rămâne ca şi în perioadă următoare să facem progrese pentru a ne asigura că alimentarea cu agent termic se face în siguranţă şi în condiţii de continuitate", a arătat el.

Oficialul a mai spus că discuţiile pe această temă vor continua.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO