Energie

Gură de oxigen. Petrom pune pe masă 100 de milioane de euro pentru contracte de foraj

Gură de oxigen. Petrom pune pe masă 100 de milioane de...

Autor: Radu Bostan

09.10.2015, 00:07 4614

OMV Petrom (simbol bursier SNP) a scos la licitaţie un contract de foraj cu valoarea de până la 121 milioane de dolari (107 mil. euro), prin care vrea să scoată la lumină cele mai adânc îngropate rezerve de petrol şi gaze.

Forajele vor avea loc în zonele onshore de pe „tot teritoriul României“, arătând că uscatul nu a dispărut com­plet din aria investiţională a Petrom, care se con­cen­trează mai mult pe explorarea la Marea Neagră.

Licitaţia organizată de cel mai mare producător de hidrocarburi din regiune este o gură de oxigen pentru companiile de profil, pu­ternic lovite de redu­ce­rea bugetelor de inves­tiţii ale marilor petro­lişti ca ur­mare a prăbu­şirii co­taţiilor ţiţeiu­lui. Cota­­ţia Brent a pe­tro­lului a scăzut cu aproape 50% faţă de anul trecut şi gravitează acum în jurul cifrei de 50 de dolari/baril.

OMV Petrom, care şi-a bazat bugetul pe un preţ de 50-60 dolari/baril în 2015, a redus investiţiile cu 30% faţă de anul trecut, la un miliard de euro. Acţiunile Pe­trom au scăzut cu 27% în ultimele 12 luni, până la 0,33 lei/acţiune, mi­nimul ultimilor trei ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO