Energie

Halliburton şi Baker Hughes au renunţat la megafuziunea de 28 mld. dolari

Halliburton şi Baker Hughes au renunţat la megafuziunea...

Autor: Ştefan Stan

02.05.2016, 17:48 517

Megafuziunea de 28 de miliarde de dolari dintre Halliburton şi Baker Hughes a fost anulată, în urma problemelor întâmpinate din partea autorităţilor de reglementare din SUA şi Europa, în baza legilor antitrust, scrie Bloomberg.

La o zi după ce s-a renunţat la fuziune, Baker Hughes a spus că va cumpăra acţiuni în valoare de 3,5 miliarde de dolari, cât reprezintă taxa de anulare a contractului. Compania a anunţat de asemenea că va reduce costurile şi se va focaliza pe noi produse, precum şi excavări şi producţie.

Fuziunea avea termen limită de finalizare la sfârşitul lunii aprilie.

”În timp ce două companii aşteptau ca fuziunea să rezulte în beneficii către acţionari, clienţi şi alte persoane implicate, provocările pe care le-au întâmpinat pentru obţinerea aprobarea autorităţilor şi condiţiile din industrie au afectat puternic cele două companii, aşa că am ajuns la concluzia că renunţarea la contract este cea mai bună opţiune”, a spus Dave Lesar, preşedintele Halliburton.


Halliburton a anunţat fuziunea cu Baker Hughes în noiembrie 2014, în încercarea de a concura împotriva unei industrii conduse puternic de Schlumberger.

 ​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO