Harta bogăţiilor din subsolul României. Lista celor 77 de resurse minerale

6 sep 2013 Autor: Roxana Petrescu

Ziarul Financiar publică din nou harta licenţelor de exploatare pentru 77 de substanţe minerale răspândite pe teritoriul României, de la andezit, ape minerale sau calcar până la uraniu, cupru, huilă sau sare, potrivit datelor disponibile pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale.
 
În ultimii doi ani, exploatarea resurselor minerale din subsolul României a devenit unul dintre cele mai importante subiecte de pe agenda publică, mai ales  în toamna anului trecut când un cetăţean rus de 42 de ani a fost prins în 19 octombrie pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Otopeni în timp ce încerca să părăsească România având asupra sa documente şi hărţi geologice emise de autorităţi ale statului roman, şi culminând zilele acestea cu protestele împotriva exploatării de la Roşia Montană.
 
Potrivit datelor colectate de ZF, pe teritoriul judeţelor Bihor, Hunedoara şi Cluj se află cele mai multe resurse minerale ca număr.
 
În ceea ce priveşte amplasarea resur­selor de hidrocarburi, acestea sunt localizate în mare parte în zonele de centru şi sud ale României.
 
Harta a fost publicată iniţial la finalul anului 2011.
 
Vedeţi mai jos harta resurselor naturale din România. Click pe foto pentru imaginea mărită.
 
 
Cuvinte cheie:
exploatare
, resurse
, harta
Vizualizari:
Printeaza
Momentan sunt 3 comentarii Comenteaza si tu
Comentarii (3):
marius - 10 octombrie 2013, 09:43

Ati cam confundat pe harta exploatarile Romgaz cu ale Petrom, asta pe langa faptul ca aceste zacaminte prezentate nu sunt decat o parte(dintre cele mai ieftine si mai putin importante) din subsolul Romaniei.

frunzaverdedudau - 06 septembrie 2013, 20:25

Daca tu reprezinti ARDEALUL esti de tot rasul. Tine minte ca muma lu muma lu muma lu muma-ta a fost la Blaj si Alba cu tricolorul in piept si a strigat: Noi vrem sa ne unim cu tara! Asa ati scapat de iobagie bai tarane, ca mosii tai au fost slugi la unguri si austrieci sute de ani. A fost foarte fain. Avram, Horia ,Closca si Crisan au fost romani inainte de toate bai cacanarule.Te-ai trezit tu ca te fura miticii.Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia sau hotului de hot i-e frica.

ARDEALUL - 06 septembrie 2013, 13:22

Vedeti mai m/i/t/i/c/i/l/o/r de ce vor ungurii Ardealul si voi habar nu aveti si le-ati dat tot ce au vrut de 23 de ani.Bogatiile le vor, daca mai punem si terenurile de calitate si padurile, da bogatii. Puneti mina pe carti si cititi-le ca habar nu aveti de istoria si mai ales de realitatea de aici.Treziti-va miticilor hulpavi si lacomi. Pacat ca nu se publica comentariile in ziar sa le vedeti.

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide