Energie

Harta soarelui: Toată ţara este cuprinsă de febra parcurilor solare. Unde se vor monta cele mai multe proiecte?

Harta soarelui: Toată ţara este cuprinsă de febra parcurilor solare. Unde se vor monta cele mai multe proiecte?

Autor: Roxana Petrescu

03.07.2012, 13:14 8660

Transelectrica, transportatorul naţional de energie electrică, a publicat pe propriul site harta proiectelor solare aflate în diferite etape de avizare pe data de 15.06.2012. Dacă în ceea ce priveşte energia eoliană, zona Dobrogei şi Moldova au fost cele care au acaparat interesul investitorilor, pentru energia solară mai toată suprafaţa României a devenit interesantă. De altfel, după ce până acum parcurile eoliene au atras investiţii de peste 2 miliarde de euro, mulţi specialişti spun că noul boom al energiei regenerabile se va naşte din sectorul solar, acolo unde sprijinul acordat de statul român este extrem de generos.

Datele Transelectrica arată că pe data de 15.06.2012 proiecte solare cu o capacitate de 398,9MW aveau deja contractele de racordare la reţea. La această capacitate se mai adaugă încă 683,1 MW care au avize tehnice de racordare. Astfel, în acest moment există proiecte totale de peste 1.000 de MW, care presupun investiţii de circa 2 miliarde de euro în zona energiei solare. În ciuda tuturor acestor intenţii numeroase de investiţii, în România funcţionează acum numai trei parcuri solare, de circa 2 MW în total, amplasate la Singureni (Giurgiu), Scorniceşti (Olt) şi Ţânţăreni (Gorj).

Click pe imagine pentru vizualizare la dimensiune maxima

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO