Energie

Hidroelectrica schimbă administratorului special al Hidroserv. Olteanu Manuela Petronela este noul administrator al companiei

Hidroelectrica schimbă administratorului special al...

Autor: Cristina Bellu

29.09.2017, 15:07 751

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie controlat de statul român în proporţie de 80%, a desemnat-o pe Olteanu Manuela Petronela în calitate de administrator special al Hidroserv, societate aflată în insolvenţă şi deţinută în proporţie de 100% de Hidroelectrica, în urma înlocuirii lui Valeriu Babău din acestă funcţie.

Decizia de schimbare a administratorului special vine ca urmare a nemulţumirilor Hidroelectrica legate de ritmul restructurării Hidroserv, în special în ceea ce priveşte eliminarea surplusului de personal indirect productiv, precum şi a celorlalţi factori ce au condus la fragilizarea societăţii şi la intrarea acesteia în insolvenţă.

“Lipsa de coerenţă a planurilor propuse şi lipsa unor rezultate conforme cu nivelul aşteptărilor şi obiectivelor stabilite, vine în contradicţie cu viziunea Hidroelectrica, societate care îşi doreşte implementarea unor măsuri urgente şi curajoase pentru scoaterea cât mai rapidă din insolvenţă a Hidroserv. Salvarea Hidroserv şi păstrarea nucleului de specialişti foarte bine pregătiţi de care această societate dispune se află în centrul preocupărilor Directoratului Hidroelectrica.“, se specifică într-un document al Hidroelectrica.

Licenţiată în drept şi absolventă a unui masterat în drept civil şi procesual civil aprofundat, Olteanu Manuela Petronela are experienţa relevantă în administrarea unor societăţi aflate în insolvenţă precum Electrocentrale Bucureşti, dar şi în domeniul ”administrare privatizare societăţi”.

Traseul profesional al noului administrator a presupus pe perioade mari de timp desfăşurarea de activităţi de consiliere juridică, insolvenţă, gestionare şi valorificare participaţii şi creanţe ale statului, executări silite, legi speciale etc., în cadrul unor instituţii ale statului dintre care AVAS, autoritate în cadrul careia a ocupat funcţia de director general al Direcţiei Juridice pentru mai mulţi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO