Energie

Hidroelectrica scoate la licitaţie retehnologizarea unuia dintre cele mai valoroase active, barajul Vidraru. Lucrarea va costa 82 mil. euro

Hidroelectrica scoate la licitaţie retehnologizarea...

Autor: Roxana Petrescu

31.05.2016, 12:28 1532

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a scos la licitaţie retehnologizarea amenajării hidroenergetice Vidraru, un activ care anul acesta împlineşte 50 de ani şi care este una dintre perlele sistemului energetic românesc.

Anunţul a fost publicat săptămâna trecută, ofertele fiind aşteptate până pe data de 01.08.2016. Valoarea proiectului este de 82 de milioane de euro, aceasta urmând a fi una dintre cele mai valoroase modernizări făcute de compania de stat, aflată în continuare în insolvenţă.

Hidroelectrica a terminat anul trecut cu venituri de 3,2 miliarde de lei şi un profit net de 906 milioane de lei. Compania a intrat în insolvenţă în vara anului 2012, a ieşit pentru o scurtă perioadă din această stare, dar de la începutul lui 2014 a reintrat în insolvenţă. Administratorul judiciar al companiei este firma Euro Insol deţinută de avocatul Remus Borza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO