Energie

Industria regenerabilelor prinde avânt: Vehiculele electrice vor consuma 9% din energia electrică globală

Industria regenerabilelor prinde avânt: Vehiculele...

Autor: Alexandra Cepăreanu

19.06.2018, 17:13 387

În contextul în care preţurile bateriilor pentru vehiculele electrice au scăzut şi guvernele promovează utilizarea lor, maşinile elctrice vor câştiga din ce în ce mai mult teren la nivel global, în următorii ani, scrie Bloomberg.

Cât de mult? Aproximativ 9% din cererea globală de energie electrică va fi consumată de vehiculele electrice până în 2050, potrivit unui raport prezentat astăzi de Bloomberg New Energy Finance (BNEF).  În prezent, această cerere este de aproximativ 0,2%.

În unele locuri,această cerere va fi chiar mai mare, spre exemplu în Germania, unde compania de cercetare din Londra estimează o creştere de până la 24%.

Această creştere se datorează preţurilor bateriilor care se preconizează că vor scădea cu două treimi până în 2030, precum şi noilor politici privind viteza de utilizare a utilităţilor, care încurajează consumatorii să-şi achiziţioneze autovehicule electrice, conform BNEF.

„Preţurile au scăzut mai repede decât ne-am aşteptat", a declarat Salim Morsy, analist la Bloomberg New Energy Finance, din New York, într-un interviu. „Preţurile mai mici ale bateriei susţine achiziţionarea vehiculelor electrice".

În România, anul trecut automobilele electrice au atins o cotă de piaţă de 2% din totalul livrărilor realizate, o pondere dublă faţă de anul 2016, potrivit datelor publicate de Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO