Energie

Industria verde cu investiţii de peste 7 miliarde de euro ia o gură de oxigen prin schimbarea legislaţiei

Valorile minime şi maxime ale certificatelor verzi vor fi plasate în intervalul 29,4 euro – 35 de euro

Valorile minime şi maxime ale certificatelor verzi vor fi plasate în intervalul 29,4 euro – 35 de euro

Autor: Roxana Petrescu

22.12.2016, 00:00 378

♦ Una dintre cele mai complicate scheme de sprijin prin care s-a dorit atragerea investitorilor privaţi, cea dedicată energiei regenerabile, este în pargul unei noi schimbări ♦ Modificările ar trebui să repună pe şine un domeniu care peste noapte s-a transformat din El Dorado în coşmar ♦ Noutatea de această dată este că deşi schimbările au avizul Comisiei Europene, implementarea lor ar trebui realizată de un nou guvern.

„Comisia Europeană a adoptat, la data de 16 decembrie 2016, decizia de autorizare a modificărilor aduse schemei de sprijin prin certificate verzi (CV) pentru producţia de energie din surse regenerabile. Comisia Europeană apreciază amendamentele aduse ca fiind în concordanţă cu regulile Comisiei privind ajutorul de stat.

Odată cu aprobarea Comisiei s-au întrunit toate condiţiile legale pentru realizarea unei reforme în domeniul energiei regenerabile”, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei, instituţie care încă mai este condusă de Victor Grigorescu.

Domeniul energiei regenerabile a atras pe plan local peste 7 miliarde de euro, investitorii fiind atraşi prin cea mai generoasă schemă de sprijin pentru acest sector la nivel european. Toţi greii din energie, de la Enel până la Engie sau CEZ, au lăsat în România sute de milioane de euro pentru a monta turbine şi a culege profit, dar în ultimii doi ani au marcat doar pierderi colosale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO