Energie

Ionel Ilie, directorul general al Complexului Energetic Oltenia: „Noi avem propria strategie de supravieţuire, nu de dezvoltare, până în 2030”

Ionel Ilie, directorul general al Complexului Energetic...

Autor: Roana Rotaru

08.12.2016, 15:53 488

Ionel Ilie, directorul general al Complexului Energetic Oltenia spune că societatea pe care o conduce nu are o strategie de dezvoltare până 2030, ci o strategie de supravieţuire. După ce a reuşit să evite intrarea în insolventă, Ionel Ilie speră să încheie anul financiar fără pierderi.

„Noi sperăm să fim undeva pe zero. Am avut o perioadă foarte grea, dar şansele de supravieţuire sunt reale. Am evitat insolvenţa. Complexul  Energetic Oltenia are propria strategie de supravieţuire, nu de dezvoltare, până în 2030.(…)Am încercat să facem tot efortul posibil pentru rentabilizare şi eficentizare. Am fost 19.000 când ne-am înfiinţat, acum mai suntem 14.400. Nu este uşor să disponibilizezi oameni”, a declarat directorul general al Complexului Energetic Oltenia în cadrul conferinţei ZF Smart Energy.

Ionel Ilie şi-a îndemnat colegii din sectorul energetic să nu mai stea „cu mâna întinsă” după ajutoare din partea statului, ci să demonstreze prin propriile forţe că îşi merită locul în piaţă. El a mai menţionat că societatea pe care o conduce este singura din ţară care nu primeşte niciun fel de ajutor.

„Consider că strategia adevărată o va face piaţa. Nu ar trebui să mai stăm cu mâna întinsă după ajutoare. Ar trebui să ne descurcăm prin forţe proprii şi să demonstrăm ca avem locul nostru în piaţă. Consider că cei 24.000 megawaţi instalaţi  sunt suficienţi pentru a asigura consumul făra a primi subvenţii  minime, dacă vreţi să facem economie de piaţă”, a spus directorul general al Complexului Energetic Oltenia.

Planul de reorganizare al Complexului Energetic Oltenia presupune ca 2.000 de salariaţi să fie concediaţi în 2016, 2.000 în anul 2017 şi câte 400 anual, până în 2020. Administraţia a propus ca persoanele care vor pleca în acest an din companie să beneficieze de 10 salarii compensatorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO