Energie

​Isabelle Kocher, CEO Engie: Aproape 50% din energia pe care o consumăm ar putea veni din alte resurse

​Isabelle Kocher, CEO Engie: Aproape 50% din energia pe...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.06.2016, 12:36 378

Marile companii furnizoare de energie la nivel mondial ar trebui să se concentreze mai mult asupra resurselor regenerabile, este de părere Isabelle Kocher, CEO Engie, prezentă la conferinţa Minds & Machines 2016, organizată la Paris, sub egida General Electric.

„Aproape 50% din energia pe care o consumăm ar putea veni din alte resurse. Suntem pe cale să facem anumite transformări, iar primul pas este să devenim lideri. Asta nu înseamnă neapărat să fim cei mai mari, ci cel mai mult angajaţi într-un astfel de proces. De asemenea, este nevoie de investiţii masive pentru viitor, investiţii care nu se văd în doi-trei ani, ci în aproximativ zece ani. Trebuie să shimbăm modul de operare internă, să creăm organizaţii interne. Cheia pentru realizarea transformărilor este însă cultura mediului şi a ţărilor active în domeniul energetic”, a spus Isabelle Kocher.

Pe piaţa locală, gigantul american General Electric are o unitate de producţie pentru echipamente energetic, fabrica Lufkin din Ploieşti, unde produce echipamente de extracţie pentru industria petrolului şi a gazelor naturale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO