Energie

​Kinga Daradics, country chairman MOL România: 2015 a fost primul an când a existat o tendinţă de revenire pe piaţa carburanţilor

​Kinga Daradics, country chairman MOL România: 2015 a...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.02.2016, 11:57 538

După mulţi ani, piaţa carburanţilor şi-a revenit şi sunt premise pentru continuarea acestui trend având în vedere că sunt vizibile revigorări şi în anumite arii industriale, spune Kinga Daradics, country chairman MOL România, prezentă la evenimentul ZF Power Summit.

„. Pe retail am văzut o recuperare de 1-2% pe volume. Deşi e mic, e un trend pozitiv”, a declarat Daradics.

Alte declaraţii ale lui Kinga Daradics:

Acum câţiva ani, spuneam că piaţa de combustibil din România scădea continuu.

Avem o predicţie de 3,7-4% creştere a PIB.

Trebuie să ai molecule taxabile. Nu suntem pe un trend favorabil, referitor la taxare, redevenţă şi suprataxare. Cel mai important este ca această moleculă să fie taxabilă, ca să existe producţie. Când vrei să taxezi ceva, acel ceva trebuie să existe.

Când vorbim de investiţii în acest sector, vorbim de ani întregi ca să se poată beneficia de pe urma investiţiei.

Autorităţile trebuie să vadă care este echilibrul bugetar pentru suprataxare. Dacă producţia este zero, şi taxele rămân tot zero.

Grupul MOL are o poziţie puternică pe partea de cash. Putem reacţiona mai flexibil la ciclicitatea acestei pieţe.

În februarie 2015, am achiziţionat o reţea concurentă, care ne ajută să fim mai aproape de clienţii noştri, cu o reţea de 200 de staţii. Am continuat creşterea organică, astfel că în 2015, am deschis 7 staţii, 6 dintre ele pe autostradă. Anul acesta am mai deschis 3 şi estimăm să deschidem 11 staţii de servicii în România anul acesta. 

MOL poate să achiziţioneze, dar nu cu orice preţ.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO