Energie

Kinga Daradics, MOL: Suntem hotărâţi să ne continuăm politica de investiţii

Kinga Daradics, CEO&country chairman al MOL România

Kinga Daradics, CEO&country chairman al MOL România

Autor: Roxana Petrescu

01.08.2014, 00:05 249
Kinga Daradics, CEO&country chairman al MOL România, a patra cea mai mare reţea de benzi­nă­rii locală, spune că extinderea companiei va continua după ce ieri a anunţat deschiderea a 7 noi staţii de ali­men­tare în urma unei investiţii de 6,1 milioane de euro. De la începutul acestui an, compania petrolieră a des­chis 11 unităţi noi şi a ajuns la o reţea de 154 de staţii pro­prii. În luna mai MOL a anunţat preluarea celor 42 de benzinării Agip prin care mai erau prezenţi italienii de la Eni în România. În total, cu aceste unităţi, care vor fi integrate în MOL România după ce tranzacţia cu Eni va primi avizul Consiliului Concurenţei, MOL a ajuns la 196 de staţii de alimentare.
 
„Suntem hotărâţi să ne continuăm politica de in­ves­ti­ţii, în funcţie de oportunităţile de piaţă, pentru a ne ex­tin­de prezenţa. De la începutul acestui an am deschis 11 ben­zinării în România“, a declarat Kinga Daradics, cel mai tânăr executiv din industria petrolieră locală.
 
Noile benzinării sunt situate în judeţele Constanţa, Ilfov, Suceava, Timiş, Hunedoara, Iaşi şi Bihor.
 
Potrivit datelor depuse la Ministerul Finanţelor, anul trecut MOL România a ajuns la afaceri de 978,7 mil. euro, în creştere cu 5% comparativ cu exerciţiul an­terior, şi un profit net de 20,3 mil. euro, cu peste 19% mai mare decât cel din 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO