Energie

KPMG a asistat Allianz Capital Partners la finalizarea tranzacţiei cu E.ON Distribuţie

KPMG a asistat Allianz Capital Partners la finalizarea...

Autor: Simona Tatu

22.12.2016, 11:56 355

KPMG a oferit în România consultanţă pentru Allianz Capital Partners, o prezenţă globală şi un lider în investiţiile în energie alternativă, la achiziţia unui pachet de 30% din acţiunile celui mai mare operator al reţelelor de distribuţie de electricitate şi gaze din partea de nord a României. Aceasta este cea mai mare tranzacţie privată din istoria pieţei energetice româneşti şi a fost finalizată în cursul zilei de astăzi.

Proiectul a fost condus de Bogdan Văduva, Partener KPMG, liderul departamentului M&A şi Energie şi Resurse Naturale a KPMG în Romania, cu sprijinul Mirelei Ivanov şi al lui Mihai Zoescu, directori Deal Advisory care au coordonat o echipă de profesionişti specializaţi în sectorul energetic şi consultanţă financiară pentru Allianz Capital Partners.

KPMG continuă să fie un consultant în M&A pe piaţa energetică din România. O dată cu asistenţa pentru Allianz Capital Partners la achiziţia pachetului minoritar de acţiuni al E.ON Distribuţie Romania, departamentul specializat în Energie şi Resurse Naturale a consolidat poziţia KPMG de lider în consultanţă pentru proiectele majore din sectorul energetic, participând la tranzacţii precum vânzarea pachetului minoritar al Electrica din activităţile de distribuţie şi furnizare ale CEZ în Romania în 2009 şi la cele care au inclus Oferta Publică Iniţială a Electrica pe Bursa de Valori Bucureşti şi Bursa de Valori Londra în 2014 şi recenta achiziţie a Repower Romania de către MET Holding în 2016.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO