Energie

KPMG este noul administrator al Transenergo

KPMG este noul administrator al Transenergo

Autor: Alina-Elena Vasiliu

23.02.2017, 00:05 348
Compania KPMG Restructuring a fost numită administrator judiciar provizoriu al Transenergo COM, unul dintre cei mai mari traderi locali cu energie electrică, intrat în insolvenţă la începutul acestei luni, iar după o primă analiză a situaţiei în care se află compania, s-a decis intrarea în perioadă de observaţie, potrivit informaţiilor publicate în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.
 
„Administratorul judiciar apre­ciază, din analiza documentelor depuse de De­bi­toa­re (...) că nu sunt îndeplinite con­diţiile le­gale de trecere la faliment în ca­drul pro­cedurii simplificate şi, în con­secinţă, pro­punem (…) continuarea peri­oa­dei de ob­ser­vaţie în cadrul procedurii ge­ne­rale“.
 
După intrarea în insolvenţă, Trans­energo avea ca variante fie intrarea în proce­dura simplificată, adică fali­mentul, fie continuarea perioadei de obser­vaţie în procedura generală.
 
Dintre cei 198 de clienţi pe care îi are Transenergo, 24 au de recuperat datorii mai mari de 500.000 de lei fiecare, reprezentând aproximativ 91% din totalul soldului restant. În total, datoriile care trebuie recuperate ajung la 110,4 milioane de lei, se arată în documentul citat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO