Energie

Lăcrămioara Diaconu-Pinţea, ultimul manager român din boardul Petrom, responsabilă pentru proiectele cu gaze, ar putea fi înlocuită din funcţie

Lăcrămioara Diaconu-Pinţea, ultimul manager român din...

Autor: Roxana Petrescu

18.03.2018, 18:52 1379

Lăcrămioara Diaconu-Pinţea, membru al directoratului Petrom, responsabilă pentru activitatea de Downstream Gas, ar urma să fie înlocuită din funcţie, spun surse din piaţă, propunerea urmând să fie discutată în cadrul unei şedinţe viitoare a Consiliului de Supraveghere a companiei.

Informaţia nu a fost confirmată oficial, reprezentanţii Petrom neputând fi contactaţi la momentul trasmiterii acestei ştiri.
 
"Mandatul ei ar mai trebui să dureze un an", spun însă alte surse din piaţă.
 
Lăcrămioara Diaconu-Pinţea este ultimul manager român din conducerea Petrom în contextul în care la începutul acestui an austriecii de la OMV, acţionarul majoritar al companiei, au anunţat înlocuirea Marianei Gheorghe din funcţia de CEO, după 12 ani de mandat, cu Christina Verchere, un manager canadian care a activat în cadrul BP.
 
În plus, Lăcrămioara Diaconu-Pinţea este responsabilă pentru divizia de gaze din cadrul Petrom, inclusiv pentru proiectele din Marea Neagră. 
 
Lăcrămioara Diaconu-Pinţea şi-a început cariera în Petrom în 1998, în cadrul direcţiei de strategie, planificare şi dezvoltare, potrivit site-ului Petrom. 
 
Ulterior, a deţinut diverse poziţii de conducere în cadrul Petrom, de la director dezvoltare corporativă cu atribuţii în fuziuni şi achiziţii, relaţia cu investitorii şi strategie la director al unităţii de afaceri electricitate, de la crearea acesteia în 2007. 
 
În perioada 2012-2013, a fost vicepreşedinte pe relaţia cu investitorii în cadrul grupului OMV. Ulterior, a fost responsabilă cu activitatea de business suport explorare şi producţie în cadrul OMV E&P GmbH în Viena până în aprilie 2015. A fost aleasă în calitate de membru al directoratului OMV Petrom începând cu 17 aprilie 2015.
 
Unul dintre proiectele majore de care s-a ocupat Lăcrămioara Diaconu-Pinţea a fost realizarea centralei de 500 de milioane de euro pe gaz de la Brazi prin care Petrom a devenit unul dintre cei mai mari jucători din piaţa locală a energiei electrice. 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO