Energie

Listarea CE Oltenia la bursă nu mai este „oportună“. În schimb, au plecat peste 3.300 de oameni şi patru grupuri energetice vor fi scoase din funcţiune

Listarea CE Oltenia la bursă nu mai este...

Autor: Roxana Petrescu

03.09.2015, 08:30 1184
Aducerea Complexului Energetic Olte­nia, cel mai mare producător de energie din România, în ringul bursei nu mai este oportună, potrivit organismelor financiare internaţionale, prioritatea companiei pentru perioada următoare fiind restructurarea. La finalul primului semestru firma avea cu peste 3.300 de angajaţi mai puţin faţă de perioada similară a anului trecut, a renunţat la planurile de a mai intra în sectorul energiei regenerabile, dar va merge înainte cu scoaterea din funcţiune a patru grupuri energetice. Investiţiile se fac numai pentru mentenanţă, nu pentru extinderi sau diversificare. Cărbunii au fost principala sursă de producere a energiei în vara acestui an, acoperind 30% din necesar.
 
„Din discuţiile avute cu delegaţia comună FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială a rezultat faptul că în prezent nu mai este oportună listarea la bursă şi că prioritatea companiei trebuie să fie axată pe reorganizare, restructurare şi eficientizare, în vederea adaptabilităţii la o piaţă de energie impre­dictibilă şi la evoluţia în creştere a preţului certificatelor de CO2“, au spus reprezentanţii CE Oltenia.
 
Producătorul de energie ar fi trebuit, alături de Hidroelectrica, să încingă ringul bursei de la Bucureşti, dar Hidroelectrica este în continuare în insolvenţă, iar în cazul CE Oltenia organismele financiare internaţionale au stabilit alte priorităţi.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO