Energie

Lukoil reacţionează în scandalul de spălare de bani şi evaziune fiscală: Respingem acuzaţiile parchetului. Vom formula recurs

Lukoil reacţionează în scandalul de spălare de bani...

Autor: Roxana Petrescu

09.07.2015, 16:08 933

Grupul petrolier, care se află în aceste zile în centrul unui scandal de spălare de bani şi evaziune fiscală, spune că respinge acuzaţiile care i se aduc şi că va face recurs împotriva dispoziţiilor procuraturii.

“LUKOIL contestă acuzaţiile de spălare de bani şi evaziune fiscală care se aduc RAFINARIEI PETROTEL-LUKOIL şi angajaţilor acestei rafinării, aşa cum reiese din comunicarea lansată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, România”, au declarat azi reprezentanţii gruplui petrolier.

Lukoil este al treilea cel mai mare jucător din piaţa locală a carburanţilor, cu o reţea formată din circa 300 de benzinării, şi este proprietarul rafinăriei din Ploieşti, Petrotel-Lukoil, a treia cea mai mare rafinărie din România.

“LUKOIL intenţionează să formuleze recurs împotriva dispoziţiei Procuraturii, în conformitate cu procedurile legale şi are încredere în realizarea unei cercetări imparţiale, potrivit celor mai bune reguli şi practici atât ale României, cât şi ale Uniunii Europene”, au mai spus oficialii companiei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti care instrumentează dosarul Lukoil au extins măsurile asigurătorii, punând sechestru asupra unor bunuri ce aparţin companiei Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda până la concurenţa sumei de două miliarde de euro.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii ieri de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, procurorii acestei structuri au extins cercetările şi au dispus măsura controlului judiciar asupra a cinci perasoane, între care doi cetăţeni ruşi, cu toţii angajaţi ai SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO