Lulache, Nuclearelectrica: Fără un preţ garantat pentru energie nu vom putea asigura finanţarea pentru reactoarele 3 şi 4

10 sep 2014 Autor: Roxana Petrescu

Chinezii de la China General Nuclear Power Corporation (CGN) au fost singurii care au depus până la termenul limită, 8 septembrie, documentele de precalificare în cadrul procedurii de selecţie a investitorilor pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, proiect evaluat la 6,5 miliarde de euro.
 
„Etapa aceasta nu înseamnă niciun fel de angajament financiar şi nici nu presupune accesul la camera de date. Următoarea etapă va fi cea care va aduce mai multă consistenţă acestui proces“, a declarat Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica, firma care administrează cele două reactoare nucleare funcţionale de pe platforma de la Cernavodă prin care se asigură 20% din producţia de energie a României. Potrivit datelor furnizate de Lulache, chinezii au deja în operare 11 reactoare şi au o cifră de afaceri de 4,5 miliarde de euro.
 
WikiZF: Profilul companiei Nuclearelectrica

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.09.2014

 
Cuvinte cheie:
reactoare
, nuclearelectrica
, energie
, pret
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide