Energie

Magnatul rus Vitali Machitski a venit în Bucureşti la negocieri cu Hidroelectrica pentru energia Alro

Magnatul rus Vitali Machitski a venit în Bucureşti la negocieri cu Hidroelectrica pentru energia Alro

Autor: Roxana Petrescu

11.07.2012, 11:44 2508

În cursul zilei de ieri, la sediul Hidroelectrica, au avut loc negocieri între reprezentanţii companiei de stat şi cei ai Alro, la discuţii fiind prezent şi magnatul rus Vitali Matchitski, proprietarul combinatului din Slatina. Negocierile au vizat stabilirea unor noi termeni contractuali între Hidroelectrica şi Alro în contextul în care Alro este cel mai mare consumator de energie din România şi în acelaşi timp posesorul celui mai mare contract direct cu energie hidro.

Discuţiile nu au ajuns la un rezultat final, o decizie în acest sens urmând să fie comunicată la sfârşitul lunii.

Zilele acestea, Hidroelectrica are negocieri cu toti posesorii de contracte directe in vederea regegocierii acestora si aducerii preturilor din contracte la un nivel apropiat de cel de pe bursa de energie OPCOM.

In cursul zilei de azi este programata o intalnire cu Electromagnetica, maine sunt asteptate la discutii Alpiq, Elsid şi Electrocarbon pentru ca vineri negocierile să se poarte cu Energy Holding.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO