Energie

Menatwork a avut afaceri de 4 mil. euro anul trecut din vânzările de aparate de iluminat

Foto fabrică

Foto fabrică

Autor: Alina-Elena Vasiliu

16.05.2016, 13:02 394

Divizia de electrice a grupului Menatwork – VEM Proiect Lighting a înregistrat anul trecut o creştere cu 24% a producţiei de aparate de iluminat, ca urmare a reconfigurării la nivel de fabrică. Cifra de afaceri a ajuns anul trecut la 4 milioane de euro, în creştere cu 21% faţă de anul anterior, iar aşteptările pentru anul în curs sunt pentru un avans de minimum 25%.

“Iniţial, aveam procesul de producţie setat pe serii mari de aparate de iluminat. În ultimul an, am reuşit să adaptăm liniile la serii mici, lucrăm pe comandă şi personalizăm aparate la cererea clienţilor”, spune Viorel Niculae, administrator al VEM Proiect Lighting.

Până în prezent, compania a investit 500.000 de euro în reutilirea şi optimizarea fluxurilor de fabricaţie, iar anul acesta va investi alţi 300.000 de euro într-un nou utilaj.

VEM Proiect Lighting are în portofoliu în acest moment peste 2.400 de modele de aparate de iluminat, iar capacitatea de producţie este de 1.000 unităţi pe zi. Aceste produse sunt destinate iluminatului comercial (retail mic, mediu, hypemarketuri şi malluri), zonelor industriale, iluminatului stradal, pentru spaţii de birouri şi sectorului rezidenţial.

Compania VEM Proiect Lighting  este parte a grupului de firme Menatwork specializat în producţia, comerţul şi montajul materialelor şi instalaţiilor pentru construcţii, grup care şi-a început activitatea în România din 1994.

Grupul Menatwork este format în prezent din 11 firme cu un portofoliu complex de produse şi servicii pentru construcţii, amenajări şi finisaje pentru interior şi exterior. Parcul administrativ şi industrial din Bucureşti, pe care îşi desfăşoară activitatea firmele grupului, se întinde în prezent pe o suprafaţă de 90.000 de metri pătraţi, în zona de sud a Bucureştiului, în Popeşti-Leordeni.

În fabricile şi reţeaua de distribuţie ale grupului Menatwork activează în prezent peste 300 angajaţi. Menatwork deţine şi propria reţea comercială în Bucureşti (la Popeşti-Leordeni), Cluj Napoca, Craiova, Constanţa şi Bacău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO