Energie

Ministerul Energiei relansează 204 de contracte de concesiune pentru distribuţia de gaze: E timpul ca locuitorii României să aibă acces la reţea

Ministerul Energiei relansează 204 de contracte de...

Autor: Roxana Petrescu

25.05.2018, 13:09 945

Ministerul Energiei spune că alături de Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice a clarificat legislaţia privind concesiunile de lucrări şi concesiunile de servicii, rezultatul fiind relansarea contractelor de concesiune a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale.

Instituţia spune că are în derulare 204 de contracte de concesiune pentru acest tip de serviciu, dar nu precizează ce presupune relansarea procedurilor sau când ar putea avea loc procesul. Cei mai mari administratori de reţele de distribuţie a gazului natural sunt E.ON şi Engie, circa 3 milioane de consumatori casnici fiind conectaţi la această infrastructură. În medie, durata unei recordări poate dura mai bine de jumătate de an.

”Clarificările aduse legislaţiei în domeniu sunt un pas esenţial în procesul de extindere a accesului populaţiei la serviciul de distribuţie a gazelor naturale. Practic, de acum încolo, vom putea soluţiona mult mai rapid cererile autorităţilor locale privind racordarea la acest serviciu. Este timpul ca locuitorii României să aibăîn număr cât mai mare acces la serviciul de furnizare a gazelor naturale, mai ales că România este foarte aproape de momentul în care va deveni o forţăîn regiune în ceea ce priveşte exploatarea şi comercializarea acestei resurse, a declarat ministrul Energiei Anton Anton.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO