Energie

Ministrul energiei: Două companii energetice de stat negociază preluarea unor active din Republica Moldova

Ministrul energiei: Două companii energetice de stat...

Autor: Radu Bostan

05.11.2014, 10:34 886

Două companii de stat din sectorul energiei negociază în prezent preluarea unor active din Republica Moldova, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

"Două companii unde statul deţine pachete de acţiuni negociază de preluare a unor active din străinătate", a spus ministrul într-o conferinţă organizată de ZF.

El a adăugat că activele sunt amplasate în Republica Moldova, dar a refuzat să numească companiile, menţionând că sunt listate la bursă.

Ministrul a precizat ulterior că activele de interes nu se află în sectorul energiei electrice. "Mai sunt şi alte oportunităţi."
 
Companiile energetice listate unde statul deţine cel mai mare pachet de acţiuni sunt: Romgaz (SNG), Electrica (EL), Transelectrica (TEL), Transgaz (TGN), Conpet (COTE), Oil Terminal (OIL) şi Nuclearelectrica (SNN). Statul mai deţine pachete semnificative şi la OMV Petrom (SNP) şi Rompetrol Rafinare (RRC).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO