Energie

Ministrul energiei: Strategia energetică este pe jumătate gata

Ministrul energiei: Strategia energetică este pe...

Autor: Radu Bostan

05.11.2014, 10:22 738

Noua strategie energetică naţională este pe jumătate gata, dar Departamentul pentru Energie nu va introduce cele două capitole finalizate în dezbatere publică decât după alegeri, a spus ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

"Suntem într-un stadiu care ne-ar permite să publicăm jumătate, două dintre cele patru capitole ale strategiei, adică analiza de sector şi angajamentele europene pe care le are România", a declarat ministrul Nicolescu în conferinţa "O nouă ordine: Cum îşi joacă România cărţile în actualul context energetic regional?", organizată de ZF.

Ministrul a adăugat că nu doreşte să publice încă cele două capitole, aşteptând să treacă alegerile prezidenţiale.

"Nu vreau să ajungem să ne batem joc de munca pe care au făcut-o un număr de experţi români. După alegeri o să începem această dezbatere publică, oricine va avea posibilitatea să comenteze, să critice, să facă sugestii care să ne ajute să avem un document cu adevărat util, nu unul care să fie pus într-un sertar şi uitat acolo", a spus Nicolescu.

Departamentul pentru Energie a trimis la începutul anului chestionare către experţi şi jucătorii din piaţa energiei, solicitând sugestii pentru construirea strategiei cu bătaie până în 2035.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO