Energie

Ministrul energiei vrea să vadă cum se cheltuiesc banii pentru Tarniţa

Răzvan Nicolescu

Răzvan Nicolescu

Autor: Roxana Petrescu

06.05.2014, 00:05 279
Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru energie, a trimis Corpul de Control al Departamentului pentru Ener­gie la Hidroelectrica, cel mai mare producător de elec­trici­tate din România, aflat pentru a doua oară în insol­venţă, pentru a analiza cheltuielile făcute până acum pentru realizarea pro­iec­tului Tarniţa-Lăpuşteşti, o hidro­cen­trală de un miliard de euro despre care se vorbeşte de 30 de ani, dar care nu a ieşit din faza studiilor.
 
„Analiza va viza în principal ac­tivitatea Hidroelectrica. Şeful Cor­pului de Control are termen ca până la finalul acestei săp­tă­mâni să prezinte ministrului con­cluziile sale“, spun repre­zen­tanţii Departamentului pentru Energie.
 
Hidroelectrica a semnat în fe­bruarie anul acesta un con­tract de 44.000 de euro pentru actua­lizarea studiului de feza­bi­li­tate pentru hidrocentrala Tar­niţa-Lăpuşteşti. În 2008, com­pa­nia mai făcuse un studiu de fe­za­bi­litate pe care a plătit aproape 410.000 de euro. În total, Tarniţa are cel puţin 5 studii de fezabilitate, studii de evaluare a im­pac­tului de mediu, consultanţă pentru găsirea investitorilor, dar de 30 de ani nu s-a pus nicio cărămidă la acest proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO