Energie

MOL a finalizat construcţia primului terminal pentru GPL din România, în Bihor, în urma unei investiţii de peste 2,3 milioane de euro

Terminalul are o suprafaţă de peste 10.000 mp şi cuprinde patru rezervoare GPL cu o capacitate totală de stocare de 600 mc

Terminalul are o suprafaţă de peste 10.000 mp şi cuprinde patru rezervoare GPL cu o capacitate totală de stocare de 600 mc

Autor: Roxana Rosu

07.03.2018, 15:10 980

MOL a finalizat construcţia primului terminal GPL din România, în Tileagd, judeţul Bihor, investiţie de peste 2,3 milioane de euro, instaţia fiind concepută să susţină securitatea aprovizionării cu propan a clienţilor din vestul României..

Terminalul are o suprafaţă de peste 10.000 m2 şi cuprinde patru rezervoare GPL cu o capacitate totală de stocare de 600 mc, patru pompe de descărcare/încărcare conectate la 2 compresoare – proiectate pentru o capacitate anuală de până la 30kt. 

Gazul este stocat în rezervoare supraterane, dotate cu sisteme de siguranţă şi protecţie,inclusiv senzori de detecţie şi alarmare timpurie pentru incendii. Terminalul este de asemenea prevăzut cu o unitate de recuperare a vaporilor pentru a reduce emisiile de compuşi volatili organici, respectând cele mai înalte standarde în domeniu.

Terminalul GPL vine în completarea bazei de active deţinută de MOL la Tileagd, unde funcţionează din 1999 un depozit de produse petroliere pentru benzină, motorină şi GPL. La acest moment, depozitul de la Tileagd este operat de 22 angajaţi.  

Terminalul este o instalaţie cheie de furnizare GPL către  întreaga regiune, fiind conceput să susţină securitatea aprovizionării cu propan a clienţilor din vestul României.

De asemenea, terminalul deserveşte cu GPL reţeaua MOL de staţii de alimentare situate în regiunile de vest, nord-vest şi centrală ale ţării, precum şi partenerii de distribuţie angro din aceeaşi regiune.

„Suntem foarte mândri să inaugurăm astăzi primul terminal GPL construit de MOL în România. Este un proiect care reprezintă un moment de referinţă în strategia companiei pe termen lung, cu scopul de a ne optimiza fără încetare lanţul logistic şi de a ne diversifica activitatea comercială, dar şi portofoliul serviciilor către clienţi. Investiţia creşte accesul la GPL al actualilor distribuitori din regiune şi sporeşte oportunităţile comerciale, dar şi accesul la acest produs al noilor companii mici şi medii. Împreună cu dezvoltarea şi modernizarea reţelei de benzinării, optimizarea lanţului logistic este un factor important de creştere a eficienţei economice a MOL România”, a afirmat Camelia ENE, Country Chairman & CEO MOL România.

Pe lângă depozitul de produse petroliere din Tileagd, MOL România mai gestionează şi o unitate de stocare a produselor petroliere în Giurgiu. Depozitul din Giurgiu, cu acces direct la transportul fluvial pe Dunăre, a fost pus în funcţiune în primăvara anului 2013, fiind operat de 14 angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO