Energie

MOL vrea să investească câteva zeci de milioane dolari în perimetrele câştigate la licitaţiile ANRM

MOL vrea să investească câteva zeci de milioane dolari...

Autor: Alina Oprea

13.10.2015, 16:23 167

"Investiţia va fi direcţionată în explorare: achiziţie seismică şi cele 10-12 sonde care vor fi forate în următorii trei ani", a declarat marţi Tamas Szakal, director de Explorare&Producţie la MOL Ungaria, într-o conferinţă organizată la Budapesta.

La rândul său, Brian Glover, Exploration& Business Development la grupul MOL, a precizat că a meritat să aştepte cinci ani ratificarea celor trei acorduri.

"Dacă ne uităm la resursele din Marea Neagră şi la companiile deja prezente acolo, e o poveste foarte interesantă", a spus reprezentantul MOL.

În 2010, grupul a câştigat împreună cu Expert Petroleum licitaţia organizată în Runda a X-a de ANRM, pentru perimetrele EX-1 Voivozi, EX-5 Adea şi EX-6 Curtici. Acordul de concesiune cu privire la perimetrul EX-6 Curtici a fost ratificat în 2012, iar celelalte două în 2015.

Totodată, MOL a anunţat finalizarea unei investiţii de 300 milioane euro în extinderea unităţii de polimeri din Bratislava, Slovacia, care va intra în producţie comercială în primul trimestru din 2016, şi că are în plan construcţia unei fabrici de cauciuc sintetic în Ungaria, în parteneriat cu o companie japoneză.

MOL are operaţiuni în peste 40 de ţări şi circa 27.000 de angajaţi. Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice, în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de circa 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 11 ţări, din care aproximativ 200 în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO