Energie

Nuclearelectrica: O comisie „secretă“ cu 27 de membri e recompensată cu 1,6 mil. lei pe an ca să negocieze de patru ani cele două noi reactoare

Nuclearelectrica: O comisie „secretă“ cu 27 de...

Autor: Roxana Petrescu

02.08.2018, 00:07 1821

O echipă de 27 de oameni formează comisia de negociere pentru realizarea Unităţilor 3 şi 4, menirea acestei structuri, înfiinţată în 2014, fiind realizarea a două noi reactoare la centrala nucleară de la Cernavodă.

Numele membrilor şi secretarilor care fac parte din această comisie este secret, dar bugetul pentru recom­pensarea acestei structuri, care de patru ani de zile bate pasul pe loc, este de 1,6 milioane de lei în 2018, adică 5.000 de lei pe lună pentru fiecare membru.

„Comisia de negociere pentru realizarea proiectului Unităţilor 3 şi 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă a fost înfiinţată prin ordin al mi­nistrului energiei. Din această comisie fac parte inclusiv angajaţi ai SNN (Nuclearelectrica), alături de repre­zentanţi ai Ministerului Energiei, insti­tuţie implicată în derularea pro­iectului.

Comisia de negociere a fost înfiinţată în conformitate cu preve­derile Strategiei pentru continuarea proiectului Unită­ţilor 3 şi 4 aprobată de guvern şi de acţionarii SNN în august 2014“, spun reprezentanţii Nuclear­electrica.

Potrivit datelor furnizate de companie, din cei 27 de membri şi se­cretari ai acestei structuri, 7 provin din cadrul Nuclearelectrica, în timp ce restul sunt reprezentanţi ai Minis­terului Energiei.

Numele membrilor nu poate fi făcut public fără acordul acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO