Energie

Nuclearelectrica pune pe bursă o ofertă de energie de 60 mil. euro

Nuclearelectrica pune pe bursă o ofertă de energie de...

Autor: Radu Bostan

18.12.2013, 00:06 307
Bursa de energie electrică va fi aproape monopolizată astăzi şi mâine de Nuclearelectrica (SNN), compania care deţine centrala de la Cernavodă, care îşi va căuta o piaţă de desfacere pentru primul semestru al anului viitor.
 
Mai mult de jumătate din sesiunile de tranzacţionare de pe platforma contractelor bilaterale din cele două zile vor fi ocupate de producătorul de energie nucleară, care urmăreşte să obţină încasări de minimum 60 milioane de euro.
 
Nuclearelectrica va vinde o cantitate de electricitate de 1,6 milioane MWh, echivalent cu aproape 15% din producţia anuală a centralei de la Cernavodă. Preţul minim propus de producător pentru energia destinată consumului în primele şase luni ale lui 2014 este 165 lei pe megawatt, nivel la care compania ar avea încasări de 265 milioane de lei (60 milioane de euro).
 
 
Preţul de pornire este mai mic decât la ieşirile anterioare ale Nuclearelectrica pe piaţa de energie, din lunile octombrie sau noiembrie.
 
Producătorul a încercat să bată palma cu consumatorii sau furnizorii pe un an întreg, la un preţ de 175 lei sau 185 lei pe megawatt, dar a reuşit să închidă doar câteva contracte din câteva zeci scoase la licitaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO