Energie

Nuclearelectrica va cheltui 300.000 de euro pentru a vedea cum trebuie reorganizat sectorul nuclear

Nuclearelectrica va cheltui 300.000 de euro pentru a...

Autor: Roxana Petrescu

13.10.2014, 12:22 429

Nuclearelectrica, firma care asigură circa 20% din producţia de energie a României, a lansat pe site-ul propriu anunţul pentru achiziţia de servicii de elaborare a unui studio tehnico-economic privind reorganizarea sectorului de exploatare a uraniului şI producerea de combustibil nuclear, valoarea contractului fiind estimateă la 300.000 de euro, fără TVA. Durata contractului este de şase luni de zile, sursa de finanţare fiind veniturile proprii ale Nuclearelectrica.

“Scopul acestui studiu îl constituie identificarea unor variante de reorganizare a sectorului de exploatare, prelucrare a minereului de uraniu şi producerea combustibilului nuclear de tip CANDU şi recomandarea soluţiei optime care să conducă la funcţionarea sectorului în condiţii de competitivitate. Studiul va trebui să conţină o analiză detaliată a tuturor variantelor posibile de reorganizare a sectorului, să identifice avantajele şi riscurile aferente fiecărei variante, să estimeze costurile aferente implementării fiecărei variante, să identifice surse de finanţare pentru realizarea invesţiilor preconizate în fiecare dintre variantele analizate, şi în contextul acestor elemente, să recomande varianta considerată de autorul studiului a fi cea mai bună decizie cu privire la funcţionarea sectorului de prelucrare exploatare a minereului de uraniu şi producerii combustibilului nuclear, în condiţii de competitivitate economico-financiară”, spun reprezentanţii Nuclearelectrica.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO