Energie

Nuclearelectrica vrea un profit brut de 366 mil. lei în 2018, de cinci ori mai mare faţă de cât a bugetat în 2017. Veniturile, plus 18%

Nuclearelectrica vrea un profit brut de 366 mil. lei în...

Autor: Liviu Popescu

31.01.2018, 13:21 683

Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România şi cea mai performantă acţiune din BET în 2017, vrea anul acesta un profit brut de 366 mil. lei, de cinci ori mai mare faţă de cât a bugetat pentru 2017, şi venituri în urcare cu 18% la 2,1 mld. lei, se arată în bugetul de venituri şi cheltuieli publicat aseară pe site-ul companiei.

“Principalii factori cu impact semnificativ în determinarea profitului din exploatare, în sensul influenţării veniturilor din exploatare, sunt preţurile estimate de vânzare pentru energia electrică (pentru anul 2018 preţul mediu ponderat pentru mixul de vânzări este cu aproximativ 21% mai mare decât preţul mediu ponderat bugetat pentru anul 2017, iar în sensul influenţării cheltuielilor din exploatare, acestea sunt estimate la un nivel suficient necesar realizării activităţii societăţii, în condiţii de asigurare a securităţii nucleare şi a menţinerii unui nivel cert al cantităţii de energie electrică disponibilă pentru onorarea contractelor de vânzare a energiei electrice”, se arată în document.

Nuclearelectrica a fost în 2017 cea mai performantă acţiune din indicele BET cu plus 64%.

“Un alt factor determinant important este asigurarea unui nivel de cheltuieli care sa permita desfasurarea tuturor activitatilor legate de reparatiile si intretinerea programate pentru anul bugetat, in conformitate cu estimarile interne ca urmare a experientei si expertizei personalului calificat pentru realizarea unor astfel de planuri de reparatii si mentenanta, precum si in conformitate cu reglementarile in vigoare si solicitarile de conformare. In acelasi timp, exercitiul de bugetare tine cont de nevoile adiacente activitatii de baza, care se realizeaza in vederea sustinerii acesteia si fara de care desfasurarea corespunzatoare a activitatii este ingreunata.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO