Energie

O companie rusească petrolieră, o firmă de petrol şi un fond rusesc au finalizat achiziţia rafinăriei Essar Oil pentru 12,9 miliarde de dolari

O companie rusească petrolieră, o firmă de petrol şi...

Autor: Mediafax

21.08.2017, 17:53 437

Rosneft, Trafigura şi UCP au cumpărat 98,26% din acţiunile Essar Oil, acordul fiind anunţat în octombrie. Restul companiei indiene va fi deţinut de câţiva investitori. Aceasta este cea mai mare achiziţie străină în India a companiei ruseşti.

Cererea de petrol a Indiei este aşteptată să crească cu o medie de 5,9% până în 2020, una dintre cele mai rapide din lume, potrivit unui raport publicat de Goldman Sachs.

Rosneft şi partenerii achiziţionează rafinăria de petrol a Essar din Vadinar, India, care poate procesa 400.000 de barili de ţiţei crud. Rafinăria este localizată în vestul Indiei, în Gujarat, iar acordul include un port, uzine şi 3.500 de staţii de alimentare cu combustibil.

Preşedintele Essar Oil, Tony Fountain, a declarat că firma va prelua o datorie de 5 miliarde de dolari şi va stabili o înţelegere pentru cele două miliarde de euro datorate Iranului pentru fostele achiziţii petroliere.

Compania îşi va extinde staţiile de alimentare până la 6.000, a precizat reprezentantul Essar. Rosneft intenţionează să dubleze capacitatea de rafinare a unităţii din Vadinar şi să construiască facilităţi petrochimice.

Pentru Essar Group, acordul ajută la reducerea datoriei cu 11 miliarde de dolari, a declarat directorul Essar Capital, Prashant Ruia, într-o conferinţă de presă.

Trafigura şi Rosneft sunt ultimele companii internaţionale, după Royal Dutch Shell şi BP, care vor intra pe piaţa din India.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO