Energie

OMV: Nu ne amuză deloc faptul că BRUA se va opri în Ungaria, dar gazul din Marea Neagră nu trebuie să se ducă numai în Vest

OMV: Nu ne amuză deloc faptul că BRUA se va opri în...

Autor: Roxana Petrescu

13.03.2018, 12:48 1001

OMV, acţionarul majoritar al Petrom, cel mai mare producătr local de petrol şi gaze, spune că gazul din Marea Neagră, din perimetrul Neptun, ar putea ajunge şi pe pieţele din Est, mai ales în contextul în care traseul conductei BRUA a devenit incert.

"Nu ne amuză deloc faptul că acum conducta BRUA (gazoductul care leagă Bulgaria România Ungaria şi Austria - n.red.) se opreşte în Ungaria. Este acum în discuţie atragerea Slovaciei în proiect, dar nu este o variantă care să ne convină pentru că asta înseamnă costuri suplimentare pentru clienţii noştri. Din această cauză, traseul nu este conexiunea ideală. Ideea este că nu tot gazul trebuie să se ducă spre Vest", a precizat Manfred Leitner, downstream executive board member în cadrul grupului OMV.

În cadrul unei eveniment susţinut la Londra, în care grupul şi-a anunţat strategia pentru 2025, proiectul BRUA nu este deloc menţionat în prezentările oficiale, dar este subliniată importanţa realizării Nord Stream 2, o altă rută prin care gazul rusesc este adus în Europa.

"Nord Stream este o necesitate pentru Europa", a mai zis Leitner.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO