Energie

OMV Petrom a transferat 19 zăcăminte petroliere onshore din România către o companie în spatele căreia se află unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii americane

OMV Petrom a transferat 19 zăcăminte petroliere onshore...

Autor: Cristina Bellu

17.10.2016, 10:29 722

Transferul este supus aprobării autorităţilor competente, precizează un comunicat Petrom. Se estimează că finalizarea tranzacţiei va avea loc la sfârşitul trimestrului IV din 2016, când Mazarine Energy Romania va prelua rolul de operator al zăcămintelor şi angajator al celor peste 200 de salariaţi ai OMV Petrom în prezent. Mazarine a identificat oportunităţi de optimizare a producţiei şi lucrări de reparaţii capitale care vor determina o creştere a producţiei. În plus, compania a planificat campanii de achiziţie seismică pentru a identifica structuri care nu au fost încă forate.

Cele 19 zăcăminte fac parte dintr-un pachet de zăcăminte selectate în 2014 pentru a fi transferate, ca parte a programului de optimizare a portofoliului. În 2015, cele 19 zăcăminte au avut o producţie zilnică totală de aproximativ 1.000 bep/zi (rezentand sub 1% din productia zilnica a OMV Petrom). Fondurile pentru tranzacţie vor proveni din linia de capital de 500 de milioane de dolari furnizată de Carlyle International Energy Partners, un fond de 2,5 mld dolari care investeşte în explorare şi producţie de petrol şi gaze, rafinare şi marketing, servicii la zăcăminte petroliere la nivel internaţional, şi în rafinare şi marketing în Europa, Africa, America latină şi Asia.

“Având în vedere actualul context al petrolului, facem eforturi pentru a ne creşte eficienţa şi pentru a genera mai multă valoare. Măsurile vizează şi optimizarea portofoliului, ceea ce ne permite să simplificăm operaţiunile şi să ne concentrăm pe creşterea profitabilităţii din zăcămintele rămase”, spune Peter Zeilinger, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil cu activităţile de upstream.

Energy Mazarine Energy este o companie nelistată de explorare şi producţie, care se concentrează pe oportunităţi de exploare convenţională, de dezvoltare şi producţie cu riscuri mici, pe termen scurt, în Europa, Africa şi zona Mediteraneană extinsă. Cu sediul în Haga, compania este activă în prezent în Africa de Nord, având controlul majoritar al licenţei Zaafrane din Tunisia, unde au fost săpate două sonde de explorare în apropierea infrastructurii existente.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO