Energie

OMV Petrom începe revizia periodică a rafinăriei Petrobrazi Ploieşti, în valoare de peste 45 mil.euro

OMV Petrom începe revizia periodică a rafinăriei...

Autor: Roxana Rosu

12.04.2018, 10:20 689

OMV Petrom va începe vineri lucrările pentru revizia periodică a rafinăriei Petrobrazi Ploieşti, în valoare de peste 45 de milioane de euro, unitatea urmând să fie închisă pe o perioadă de şase săptămâni.

In cadrul reviziei, vor fi efectuate lucrari de mentenanta, inspectii si verificari ale instalatiilor, precum si investitii de modernizare la o serie de instalatii principale ale rafinariei.  Verificările vor viza 3.720 de conducte si 9.300 de echipamente electronice si de automatizare.

Dupa finalizarea lucrarilor de modernizare, durata dintre doua revizii va creste la patru ani, urmatoarea revizie fiind planificata pentru 2022. Inainte de 2014, astfel de revizii aveau loc anual, iar dupa finalizarea programului de modernizare a Petrobrazi, perioada dintre doua revizii a fost extinsa la doi ani.

”Aceasta revizie are in spate doi ani de planificare. Vrem sa va asiguram ca, desi rafinaria va fi oprita timp de sase saptamani, am luat masuri astfel incat acest lucru sa nu afecteze reteaua de distributie carburanti. In cadrul reviziei sunt planificate zeci de mii de interventii. Lucrarile de mentenanta si modernizare ce urmeaza a fi realizate ne dau certitudinea ca rafinaria va functiona in conditii de siguranta si in urmatorii patru ani, iar impactul asupra mediului se va reduce si mai mult. De asemenea, estimam ca revizia rafinariei Petrobrazi va avea un impact benefic asupra economiei locale, circa 80% din companiile implicate provenind de pe plan local”, a declarat Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Downstream Oil.

Bugetul pentru acest proiect este de peste 45 de milioane de euro, care se adauga celor peste 1,5 miliarde de euro investiti in modernizare, la Petrobrazi in perioada 2005-2017.

În lucrări vor fi implicaţi   5.000 de muncitori, cu 4.000 mai mult decat in perioadele de functionare normala, şi opt contractori principali impreuna cu 33 de subcontractori, 80% din acestia fiind firme romanesti.

Rafinaria Petrobrazi, cu o capacitate de rafinare de 4,5 milioane de tone de titei anual, este una dintre cele mai importante unitati de acest tip din tara. Productia Petrobrazi poate acoperi necesarul de carburanti anual pentru 3 milioane de autovehicule.

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO