Energie

OMV Petrom scoate din buzunar 260 mil. € pentru a înlocui două staţii vechi de procesare a gazelor

OMV Petrom este al doilea producător de gaze naturale de pe piaţa locală, după compania de stat Romgaz

OMV Petrom este al doilea producător de gaze naturale de pe piaţa locală, după compania de stat Romgaz

Autor: Radu Bostan

05.12.2013, 00:08 349

OMV Petrom (SNP), cel mai mare producător local de petrol şi gaze, a scos la licitaţie un contract cu va­loa­rea de până la 64 mi­lioane de euro prin care doreşte să în­lo­cuiască două staţii de prelucrare a gazelor na­turale aflate în exploatare de 30 de ani. Încă 200 milioane de euro ar putea intra în conturile contractorului pentru lucrări su­pli­mentare.

Compania selectată în urma licitaţiei va trebui să realizeze la cheie două staţii de prelucrare a gazelor, acestea fiind instalaţiile care transformă gazul brut extras din pă­mânt într-o stare utilizabilă.

„Obiectul contractului include şi in­gi­ne­rie, proiectare, aprovizionare, fabri­ca­re, ambalare, construcţie, punere în funcţiune, testare şi transfer în condiţii de siguranţă şi instruire a personalului OMV Petrom de ope­rare a unităţilor de producţie şi proce­sare gaze“, arată anunţul de licitaţie publicat de companie ieri în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO