Energie

Orlen achiziţionează Unipetrol

Orlen achiziţionează Unipetrol

Autor: Catalina Apostoiu

18.12.2017, 00:00 270

Concernul polonez de rafinare PKN Orlen vede „avantaje suplimentare“ în preluarea controlului asupra diviziei sale cehe Unipetrol şi consideră că va recupera rapid cei 4,2 miliarde de zloţi (990 milioane de euro) plătiţi în cadrul tranzacţiei, a declarat CEO-ul grupului, Wojciech Jasinski, potrivit Warsaw Voice. 

Preţul de 380 de coroane cehe pe acţiune propus de Orlen ar trebui să fie „mulţumitor“ pentru acţionarii minoritari, dar şi pentru principalul acţionar minoritar, fondul de investiţii J&T.

Orlen are în plan cheltuieli de 8,1 miliarde de coroane cehe (320 milioane de euro) pentru divizia cehă în decursul următorilor doi ani, în creştere cu 80% faţă de estimările anterioare, potrivit lui Jasinski.

Mai mult de jumătate din această sumă va fi alocată pentru construirea unei fabrici de etilen, iar un procent semnificativ va merge către dezvoltarea reţelei de retail cehe, Orlen sperând să-şi majoreze cota deţinută pe piaţa cehă la 20,7% în 2018.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO