Energie

Oscar Downstream intră în retailul de carburanţi cu franciza RO şi staţiile Oscar

Oscar Downstream intră în retailul de carburanţi cu...

Autor: Roxana Petrescu

19.06.2018, 00:07 6559
Oscar Downstream, cel mai mare jucător independent din piaţa petrolieră, intră în retailul de carburanţi cu două branduri proprii de staţii, unul pentru benzinării în franciză, RO, şi unul pentru staţiile proprii, Oscar. Deja, compania are 12 francizaţi, obiectivul fiind extinderea la nivel naţional.
 
„Retailul reprezintă un pas natural pentru noi ca şi companie de distribuţie ajunsă la maturitate“, spun reprezentanţii firmei deţinute de omul de afaceri Alin Niculae.
 
Oscar Downstream a ter­minat anul trecut cu o cifră de afaceri de 2,04 miliarde de lei, în creştere cu 20% faţă de 2016. La acest rulaj, compania a marcat un profit net de 74 de milioane de lei, faţă de cele 52,2 milioane de lei din 2016.
 
Oscar Downstream este un business specializat în comerţul cu carburanţi, în principal motorină, către clienţii comerciali, compania dezvoltând de-a lungul timpului o reţea extinsă de staţii de incintă, completată de o reţea de benzinării proprii dedicată clienţilor mari. Toate acestea sunt însă strategii pentru zona de B2B (business to business), compania neavând până acum contact cu zona de comerţ cu amănuntul al carburanţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO